GRATIS LEVERING VANAF 35€
BESCHIKBAAR IN UW LOKALE OF ONLINE APOTHEEK

6 toepassingen met Oh, Baby! Liniment

Blog
6 manieren om het Oh, Baby! Liniment te gebruiken
Blog

Mijn kinderen zijn ondertussen uit de luiers gegroeid. Toch wordt het liniment bij ons thuis dagelijks gebruikt. Ontdek hieronder dat het liniment een echt all-around product is voor jong én minder jong 😉 …

1. Billetjes reinigen én verzorgen

Ons liniment is een echt 2-in-1 product. Je kan er de luierzone mee reinigen én mee beschermen. Het vervangt dus vochtige doekjes én luiercrème in 1 simpele beweging.

Hoe doe je dat? Je neemt een tissue of een grote watteschijf, je doet er wat liniment op, en je reinigt de luierzone net zoals je zou doen met een vochtig doekje. Het grote verschil is dat je dan ook meteen klaar bent. Je hoeft dus geen billencrème meer aan te brengen. Dit komt dankzij de handige formule. De formule bevat aan de ene kant kalkwater die de bacteriën doodt én aan de andere kant een natuurlijke olie, in ons geval amandelolie, om de billetjes te verzorgen en te beschermen. Amandelolie is erg rijk aan mineralen en vitaminen die de huidbarrière versterken waardoor je de kans op roodheden en irritaties sterk vermindert. Ook de probiotica ( = goede bacteriën) in alle Oh, Baby! verzorgingsproducten zorgen voor een versterkte hydrolipide barrière om roodheden en irritaties tegen te gaan. Perfecte mix dus om die gevoelige luierzone met het goede van Moeder Natuur te verzorgen. Bye, bye rode billetjes 🍑!

2. Mondje reinigen in het geval van periorale dermatitis

Naast het reinigen van billetjes kan je met ons biologisch liniment ook de handjes en het mondje schoon maken. Zéker in het geval van periorale dermatitis, dit zijn de roodheden rond het mondje van een kindje. Als je het rode mondje zou reinigen met water kan dit de roodheden soms nog erger maken. Water kan vaak hard zijn op een beschadigde huid. Neem daarom wat liniment op een tissue en reinig het mondje. Dit zal ook menteen de roodheden kalmeren én de huid helpen herstellen. Mocht er een beetje product in het mondje komen kan dit absoluut geen kwaad.

3. Ontschminken

Als mijn kinderen terugkomen van een feestje en hun gezichtjes zijn geschminkt in dino of prinses dan verwijder ik de make-up met ons natuurlijk liniment. Je kan het liniment op een tissue of een washandje uit tetra doen en zo het gezicht schoonmaken. Sommige kinderhuidjes kunnen gevoelig zijn aan make-up. Het liniment zal de huid ook meteen kalmeren en verzachten en zo roodheden tegengaan.

Sinds enkele weken gebruik ik nu zelf het liniment om mezelf te ontschminken. Ik breng het liniment op een watteschijfje en wrijf het over mijn hele gezicht, ook mijn ogen.

4. After-sun

Ons liniment bevat stearinezuur. Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in crèmes om brandwonden te behandelen. Waarom zit dit ingrediënt in ons liniment? Wel, urine brandt eigenlijk in de huid daarom willen we meteen die ‘brandwonden’ tegengaan en verzachten. Dit zorgt er ook voor dat wanneer iemand, jong of oud, lichte brandwonden heeft je die ‘wonden’ kunt verzachten met het liniment. Ik raad het vnl aan bij zonnebrand. Dan kan je het liniment net zoals een after-sun over de rode plaatsen uitsmeren. Dit zal meteen de roodheden doen afnemen en de plaatsen gaan verkoelen.

5. Om kaka💩 te verwijderen eens jouw kindje op het potje of de WC gaat.

Jaren nadat mijn kinderen uit de pampers zijn staat het Oh, Baby! liniment nog steeds standaard in ons toilet. Ik gebruik het regelmatig om de 💩-billetjes proper te wrijven. Je kan het liniment gewoon op WC-papier aanbrengen en doorspoelen. Je zal merken dat de billetjes veel gemakkelijker schoon worden en dat het, ook nog op die leeftijd, roodheden vermijdt.

6. All around rescue creme 🦸‍♀️

Eigenlijk gebruikt mijn hele familie het liniment voor van-alles-en-nog-wat.

  • Rode neusjes door de koude
  • Jeuk van plakkers
  • Op korstjes van een wonde, die soms beginnen te jeuken
  • Als lichaamsmelk
  • Om melkkorstjes te behandelen
  • Bij aambeien
  • Voor een babymassage
  • … Je noemt het maar

 

Dankzij het handige pompsysteem is het product gemakkelijk in gebruik, het smeert eenvoudig uit, heeft een erg neutrale geur (parfumvrih) én doet werkelijk wonderen 💫.

Handig, zo’n natuurlijk product voor de hele familie, dat ook in meeneemformaat bestaat!

Word lid van ons testpanel

Brainstorm je graag mee over wat ons volgende sterproduct wordt of ben je graag de eerste die een nieuw product test?

Wordt gebruikt in

AZ Diest
AZ Herentals
AZ Klina
AZ Oostende
AZ Zeno
Jessa ziekenhuis
Kliniek Izegem

Aanbevolen door

Flair
Libelle
Weekend Knack
Viva