GRATIS LEVERING VANAF 35€
BESCHIKBAAR IN UW LOKALE OF ONLINE APOTHEEK

Wat is biologische cosmetica?

Blog
Wat is biologische cosmetica?
Blog

Biologische cosmetica verwijst naar schoonheidsproducten die zijn vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van biologische landbouw- of oogstmethoden. Deze producten worden gemaakt zonder synthetische chemicaliën, pesticiden, herbiciden of kunstmatige toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor de huid of het milieu.

Biologische cosmetica kunnen ingrediënten bevatten zoals plantaardige oliën, boters, essentiële oliën, kruidenextracten en andere natuurlijke stoffen die vaak worden gewonnen uit biologische landbouw. Deze producten worden vaak geformuleerd met het oog op duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en respect voor dierenwelzijn.

Mensen kiezen vaak voor biologische cosmetica vanwege hun voordelen, zoals het verminderen van blootstelling aan potentieel schadelijke chemicaliën en het ondersteunen van milieuvriendelijke en duurzame praktijken. Het is echter belangrijk op te merken dat de term 'biologisch' niet altijd wettelijk gereguleerd is in de cosmetica-industrie, dus het is verstandig om de ingrediëntenlijst te controleren en te kijken naar certificeringen van erkende biologische keurmerken om er zeker van te zijn dat een product echt biologisch is.

Alle Oh, Baby! producten zijn ontwikkeld in lijn met de Cosmos Organic richtlijnen 🌱.

Word lid van ons testpanel

Brainstorm je graag mee over wat ons volgende sterproduct wordt of ben je graag de eerste die een nieuw product test?

Wordt gebruikt in

AZ Diest
AZ Herentals
AZ Klina
AZ Oostende
AZ Zeno
Jessa ziekenhuis
Kliniek Izegem

Aanbevolen door

Flair
Libelle
Weekend Knack
Viva